cultura lliure cultura lliure
Inici  | Llibres |  Música   |   Sobre Culturalliure.cat    

Inici » Llibres » Programari lliure i empresa a Catalunya » Empresa i programari lliure a Catalunya » Tecnologia i empresa


3.4   Tecnologia i empresaDurant el març del 2005, l'E-Business Center de l'escola de negocis IESE va publicar les conclusions de l'estudi1 Criteris d'adopció de les tecnologies de la informació i la comunicació, fet en l'àmbit empresarial. L'estudi es va fer sobre una mostra de 81 empreses espanyoles de diferents sectors i mides, a les quals es va demanar de valorar 15 criteris diferents d'adopció de tecnologies de la informació i la comunicació.


De l'estudi es conclou que el cost, el grau d'estandardització i la irreversibilitat de la solució adoptada són els tres criteris més considerats. Per al 38% de les empreses enquestades, el cost d'una solució tecnològica és el factor més important, mentre que un 51% el considera important i només un 2%, poc important. El segon factor d'adopció és el grau d'estandardització de la solució: un 32% el considera molt important i un 59%, important. Per acabar, per al 28% de les empreses la irreversibilitat de la solució adoptada és molt important i un 42% la considera important.


Altres conclusions interessants són que un 26% dels responsables de tecnologies de la informació tenen una conducta seguidista pel que fa a la resta del sector i que un 23% evita canvis radicals tecnològics (és a dir, té una conducta conservadora).


L'informe inclou els resultats d'una enquesta feta a onze directius d'empreses diferents sobre els criteris que segueixen pel que fa a l'adopció de solucions de codi obert. Destaca que les empreses que no consideren solucions lliures estan bloquejades pels contractes que han signat amb tecnologies privatives, prenen les decisions segons el que fan altres empreses del sector i tenen en compte la reputació de l'aplicació. D'altra banda, les empreses més disposades a adoptar solucions lliures són aquelles que valoren el cost de la solució i els criteris tècnics, no basen les decisions en el que fan altres empreses i tenen en compte l'opinió dels usuaris.


Les conclusions d'aquest informe són destacables, ja que precisament dos dels criteris als quals es dóna més importància, cost i estandardització, són als que millor respon el programari lliure.


Notes:Taula de continguts
blocs | capítols  | completa ]PortadaPORTADA
PrefaciPREFACI
IntroduccióINTRODUCCIó
1.  Radiografia de la indústria del programari1. RADIOGRAFIA DE LA IND...
2.  Programari lliure en la indústria del programari2. PROGRAMARI LLIURE EN ...
3.  Empresa i programari lliure a Catalunya3. EMPRESA I PROGRAMARI ...
4.  Marc jurídic4. MARC JURíDIC
5.  Models de negoci5. MODELS DE NEGOCI
6.  Empreses proveïdores de tecnologia6. EMPRESES PROVEïDORES ...
7.  Casos d'èxit7. CASOS D'èXIT
Conclusions i reflexions finalsCONCLUSIONS I REFLEXIONS ...
Glossari de termesGLOSSARI DE TERMES
BibliografiaBIBLIOGRAFIAlogo_cc.png

logo_secretaria2.png

Valid XHTML 1.0 Transitional